IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България ще може да съхранява задължителни запаси от нефт и в страни от ЕС

„Държавен резерв и военновременни запаси” всеки месец ще информира ЕК за създадените от България задължителни запаси по категории нефтопродукти

15:41 | 04.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
България ще може да съхранява задължителни запаси от нефт и в страни от ЕС
Определените нива на задължителни запаси по категории нефт и нефтопродукти за всяка година ще могат да се създават и съхраняват и в друга страна-членка на ЕС, като за целта се подпише междуправителствено споразумение.

Това предвиждат основните промени в Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти, приети днес от Министерски съвет.

В споразумението трябва да бъдат посочени конкретните видове нефт и нефтопродукти и тяхното количество; местоположението на складовете, съхраняващи запасите; правила, условия и процедури за поддържане, проверка и идентифициране на запасите, за гарантиране на тяхната наличност и достъпа до тях и т.н. Всяко подобно споразумение трябва предварително да се съгласува с Европейската комисия.

С други промени в закона се въвежда изискване Националната агенция по приходите да предоставя данни относно вътрешнообщностните пристигания и изпращания на нефт и нефтопродукти от и за страни от ЕС, тъй като от 1 януари 2008 г. Агенция „Митници” ще подава информация само за осъществявания внос и износ от и за страни извън ЕС. „Държавен резерв и военновременни запаси” всеки месец ще информира ЕК за създадените от България задължителни запаси по категории нефтопродукти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още