IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обещахме на МВФ ръст на БВП от 6,3 - 6,5% за 2007 г.

От днес до 16 октомври провеждаме редовни консултации с представители на фонда относно развитието на икономиката

13:44 | 04.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Обещахме на МВФ ръст на БВП от 6,3 - 6,5% за 2007 г.

Очакваме икономически растеж от 6,3 - 6,5% за тази година, каза зам.-министърът на финансите Любомир Дацов на проведена днес среща с Мисията на Международния валутен фонд (МВФ), водена от новия ръководител на екипите за България и Румъния Алберт Йагер.

Мисията на МВФ в България е до 16 октомври 2007 г. за редовните консултации със страната по член ІV от Учредителния договор на Фонда, съобщиха от Министерство на финансите.

В рамките на срещата екипът на финансовото министерство е представил изпълнението на макроикономическите показатели и на финансово-икономическите политики, провеждани в страната през настоящата година.

Според Любомир Дацов изпълнението на приходите върви добре, което по думите му в голяма степен е резултат на извършените реформи и намаляването на данъчните ставки. „Приходите в общинските бюджети също вървят много добре“, е отбелязал зам.-министърът.

Той е заявил още, че ще продължава да се работи за подобряването на бизнес климата в страната, а най-сериозното притеснение за стабилната фискална позиция остава разрастващият се дефицит по текущата сметка.

Като основни стъпки за поддържане на макроикономическата стабилност и в бъдеще зам.-министър Дацов определя поддържането на бюджетни превишения и през следващите няколко години и недопускане на разширяване на публичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още