IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 4 октомври

07:45 | 04.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 4 октомври

Плащаме дълг с ремонт на кораби

в. Стандарт

Четири руски бойни кораба са поръчани за ремонт до края на 2007 г. в "Терем - КРЗ Флотски арсенал - Варна". Това съобщи изп. директор Георги Стойков. На заводския кей във Варненското езеро е акостирал спомагателният кораб "ПМ-56" от бойния флот на Руската федерация. На 10 октомври пристига втори кораб, а до края на годината - още два. Минимум два месеца трябват, за да се изпълнят кораборемонтните услуги за всеки един от тях, обясни Георги Стойков. Поръчките за ремонт са по силата на договор между "Терем" и ФГУП "Рособоронекспорт" - Москва. С него се избива междуведомствен дълг на Министерството на отбраната към Русия.

Гърците ще продължат да наддават за българската борса

в. Дневник

Операторът на Атинската фондова борса - Hellenic Exchanges, запазва интереса си към приватизацията на държавния дял в размер на 44% от Българската фондова борса (БФБ). Това стана ясно от изявление на Спирос Капралос, председател на съвета на директорите на Hellenic Exchanges, пред "Томсън файненшъл".

Все още сме заинтересувани от придобиването на държавния дял от българската борса независимо от избора на "Дойче бьорзе" за доставчик на търговска платформа за пазара, заявява Капралос, като изразява разочарование от решението на ръководството на БФБ.

Пак ще се обсъждат условията за преносимостта на номерата

в. Дневник

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) реши да открие процедура за обществено обсъждане на актуализирани според Закона за електронните съобщения функционални спецификации за преносимост на номерата в мобилни далекосъобщителни мрежи. Функционални спецификации, приети от регулатора миналата година по Закона за далекосъобщенията, действат и към настоящия момент, отбелязват в съобщение от ведомството. Съдържанието им отговоря на изискванията на Закона за електронните съобщения, но заради необходимостта им от привеждане в съответствие с разпоредбите на закона КРС открива нова процедура.

Ново бъдеще за промишлените гета на София

в. Сега

Десетките декари западнали производствени зони в София до няколко години ще са история. На мястото на неугледните складове ще поникнат жилищни и бизнес сгради, с богато озеленяване. Това предвиждат промените в общия устройствен план на столицата. Проектът бе внесен от главния архитект Петър Диков за обсъждане в общинските комисии и ще бъде гласуван на последното заседание на отиващия си СОС.
Експертите предлагат 6 големи терена с обща площ от 3500 декара да получат нов градоустройствен статут и на тях да може да се вдига високо строителство с 40% озеленяване.

Млякото и маслото с увеличени цени

в. Новинар

С 300 лв. за 100 кг е поскъпнало сухото мляко на едро през тази година спрямо предходната, съобщиха вчера от земеделското министерство. В момента 100 килограма от сухия млечен продукт се продават по 760 лв., а през миналата година той е струвал 460 лв. Данните за пазара на млечни продукти са били изнесени на заседание на Управителния комитет по мляко и млечни продукти в Брюксел. Според доклада, цената на маслото е скочила с почти 50 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още