IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европа ще се разглежда като единна туристическа дестинация

В света нараства ролята на малък брой, но много големи международни туристически компании

14:03 | 03.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Европа ще се разглежда като единна туристическа дестинация

В бъдеще идеята е Европа да се разглежда като единна туристическа дестинация, каза на пресконференция в София председателят на Борда на директорите на Европейската туристическа комисия Артур Оберашер.

По думите му това ще един от основните фактори за повишаване на конкуренцията на Европа спрямо другите туристически пазари в света и неслучайно слоганът на Европейската туристическа комисия е „Европа – едно пътуване, което никога не свършва“.

Оберашер веднага подчерта, че тази идея в никакъв случай не цели замяната като туристическа дестинации на отделните европейски страни, а по-скоро да ги допълни и всяка страна по-добре да се позиционира на световния пазар. Неслучайно миналата година ЕС за първи път е рекламирал като цяло туризма си, което е станало чрез новосъздадения сайт на Европейската туристическа комисия.

Беше посочено още, че основни задачи в близко бъдеще на комисията са да се идентифицират пазарните трендове в туризма, да се дефинират тенденциите, влияещи на избора на Европа като туристическа дестинация, и европейският туризъм да е в крак с новите технологии.

Специално за България беше посочено, че тя има голям туристически потенциал и то в различни посоки – планински, морски, културен туризъм и др. От туристическата комисия допълниха още, че европейският туристически пазар среща голяма конкуренция от страни като Индия, но на туристите, идващи в Европа, се предлага по-луксозен продукт.

Беше констатирано също, че в света нараства ролята на малък брой, но много големи международни туристически компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още