IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Ризов: Няма да има сплит с акциите на Фаворит холд

18:07 | 02.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Даниел Ризов: Няма да има сплит с акциите на Фаворит холд

"Не съществуват намерения за извършване на сплит с акциите на Фаворит Холд АД". Това заяви за Investor.bg Даниел Ризов, изпълнителен директор на дружеството във връзка със съобщение до БФБ-София, в което от холдинга заявяват, че появили се на 1 октомври 2007 г. коментари във форума на Investor.bg за бъдещ сплит „представляват преднамерена манипулация на пазара на ценни книжа“.

Коментарите са публикувани в темата Фаворит Холд АД – AFH.

„Не бива да се пускат слухове, защото това е вредно за пазара и за дискусията във форума на Investor.bg, който е една уважавана медия“, допълни Даниел Ризов. 

По думите му в момента в процес на подготовка е изпращането на сигнал за манипулация на пазара на ценни книжа до Комисията за финансов надзор. Оттам тепърва предстои да се произнесат дали подобна дискусия би могла да бъде счетена за пазарна манипулация. 

В случая според мен не е логично да се смята, че има пазарна манипулация. Изказването по цитираната тема във форума на Investor.bg е направено във връзка с някаква минала зависимост между посочени събития, прави се опит за корелация, като изрично се посочва, че става дума за лично мнение, а не за препоръка за покупка на ценни книжа. Според Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти манипулация би имало, ако става дума за слух или за подвеждаща новина например“, коментира за Investor.bg адв. Жулиета Мандаджиева. 

Свързани компании:

Фаворит Холд АД(FAVH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още