IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Четири фирми искат да доставят компютри на МДААР

Обществената поръчка се състои от две обособени позиции

14:53 | 02.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Четири фирми искат да доставят компютри на МДААР
Общо четири фирми са подали документи за участие в обявената от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) обществена поръчка за доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия, съобщиха от МДААР.

Това са Контракс ООД, Парафлоу Комуникейшънс ООД, Престиж Бизнес ЕАД и Безконтактни мултиплексорни вериги ЕООД. Крайният срок за подаване на документите изтече в 17 часа на 1 октомври.
 
Обществената поръчка се състои от две обособени позиции. Първата се отнася за доставката на 12 сървъра, в комплект с периферна техника, за осигуряване работата на информационната система. Тя е по проект „Интегрирана локална система за обработка чрез единен фиш" и е в процес на въвеждане на 11 сухопътни ГКПП - външни граници за ЕС. Целта е да се осигури постоянна и надеждна работа на системата, в това число и архивиране на данни в рамките на всяко едно ГКПП, за да бъде улеснен преходът през пунктовете, контролът и плащането по системата на "едно гише", както и да се гарантира събираемостта на държавните вземания.

Втората обособена позиция по обществената поръчка се отнася за доставката на шест мултимедийни монитора и 200 броя UPS устройства. Мониторите са предназначени за осигуряване на проекти на МДААР, свързани с безхартиено заседание на Общински съвет и Система за централизирано наблюдение и контрол на системите на Интеграционната система на електронното правителство (ИСЕП).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още