IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ТЕЦ Варна с нова доставка от 55 хил. т въглища от Виетнам

Електроцентралата гарантира натоварването на производствените си мощности за производство на електроенергия през зимния сезон 2007/2008

11:44 | 02.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
ТЕЦ Варна с нова доставка от 55 хил. т въглища от Виетнам
През изминалата седмица ТЕЦ Варна получи нова доставка от 55 хил. тона въглища от Виетнам.

С тази доставка и очакваните нови количества през следващите три месеца на 2007 г. електроцентралата, която работи с вносни въглища от Украйна, Русия и Виетнам, гарантира натоварването на производствените си мощности за производство на електроенергия през зимния сезон на 2007/2008 г., а с това и изпълнението на договорните си задължения към НЕК ЕАД, съобщиха от централата.

През октомври 2006 г. ТЕЦ Варна, както и другите български електроцентрали, които работят с вносни въглища, се сблъска с резултатите от ембаргото, наложено върху доставките на суровината от Украйна и Русия. Централата имаше временни затруднения с осигуряването на нови доставки.

Освен въглищата, необходими за изпълнение на договорeните задължения за производство на електроенергия, към 1 октомври 2007 г. ТЕЦ Варна е осигурила на склад и необходимото количество въглища за работа на блоковете, определени за студен резерв на енергийната система на страната.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още