IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдивската Нова принт е инвестирала 2 млн. евро в оборудване през 2007

Предприятието има намерение постепенно да подменя машините, но да не увеличава съществено персонала

17:55 | 01.10.07 г.
Пловдивската Нова принт е инвестирала 2 млн. евро в оборудване през 2007
През тази година най-голямата полиграфска фирма в Южна България – пловдивската Нова принт АД, е инвестирала над 2 млн. евро в съвременна картонажна линия и в допълнителни машини като боксове, топъл печат, ламинатори, кашираща машина за микровелпапе.

Инвестиционната политика на Нова принт е насочена към цялостна подмяна на старата полиграфска техника с последно поколение европейски машини, заяви собственикът на Нова принт Иван Попов. Целта е да се увеличи три пъти производителността на хората, които сега работят в компанията. В момента те са 80 души.

Предприятието има намерение постепенно да подменя машините, но да не увеличава съществено персонала, за да постигне тази цел. С по-високата производителност ние ще сме в състояние да постигнем две стратегически за нас цели – да задържим цените и да подобрим заплащането на работещите в компанията, заключи Попов.

Годишният обем на продукцията за миналата година е достигнал 15 млн. лева, а пазарният дял при гъвкавите опаковки е 20%.

Нова принт получи дългосрочен кредитен рейтинг ВВВ- (перспектива – в развитие) и краткосрочен А-3 за 2007 година, съобщи изпълнителният директор на Българската агенция за кредитен рейтинг Христо Михайловски.

Според Иван Попов кредитният рейтинг е етап преди следваща крачка в инвестиционната политика на дружеството. Печатарският комплекс е оценен на 30 млн. лева, като собственият капитал е 490 хил. лева, разпределен в 49 хил. акции на приносител.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още