IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мутафчиев: БМФ не се източва преди продажбата

Компанията има два пъти повече печалба в сравнение с миналата година, подчерта министърът на транспорта

17:05 | 01.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Мутафчиев: БМФ не се източва преди продажбата
Спекулативно е твърдението в медиите, че се източва Българският морски флот (БМФ). Това не отговаря на истината. Не мога да приема опита да се спекулира по този въпрос преди продажбата му”, заяви транспортният министър Петър Мутафчиев в Карлово във връзка с публикации в медиите.

Компанията има два пъти повече печалба в сравнение с миналата година и най-малко за нея може да има съмнения, че се източва, подчерта той, като добави, че продажбата на двата кораба, за които бе съобщено, че са продадени на търг с тайно наддаване през август, е съгласувана с Министерството на транспорта и с Агенцията по приватизация, които контролират процеса.

Това са стари кораби, за които имаше опасност от задържане поради техническа неизправност. Вече сме поръчали 2 нови кораба, които са част от програмата за развитие на БМФ, напомни Мутафчиев.

Той допълни, че наскоро е пуснат в действие корабът „Стара планина”, който е с много висока стойност, и че се контролира общият тонаж на корабите, което е заложено в стратегията за развитие на БМФ.

Стремим се държавата да получи колкото може по-висока цена от сделката с флота и купувачът да гарантира неговото бъдещо развитие”, заяви Мутафчиев.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още