IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Два аукциона за права на Химимпорт и на Адванс Екуити през седмицата

Във вторник изтича търговото предложение от страна на мажоритарния собственик на ЗПАД ДЗИ - KBC, към миноритарните акционери

08:47 | 01.10.07 г.
Два аукциона за права на Химимпорт и на Адванс Екуити през седмицата
Във вторник, 2 октомври, ще се проведат аукционите за неизползваните права на Химимпорт и Адванс Екуити.
 
Минималната цена на открития аукцион за продажбата на 1,1 млн. неизползвани права от увеличението на капитала на Химимпорт ще може да бъде следена в реално време от читателите на Investor.bg на адрес www.investor.bg/auction.php.
 
Химимпорт планира увеличение на капитала, като емисията е в размер на 20 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност от 11 лв. Съотношението между издадените права и новите акции е 6,5 към 1, тоест всеки 6,5 права дават право да бъде записана една нова акция. Според намеренията на дружеството капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 10 млн. нови акции.
 
Неизползваните права от увеличението на капитала на Адванс Екуити, които са 1 235 564 броя, също отиват на аукцион във вторник.
 
Компанията планира да увеличи капитала си от 11,98 млн. лв. на 35,95 млн. лв., чрез издаване на 23 968 568 нови акции, всяка с емисионна стойност от 1,08 лв. и номинал от 1 лв. Новите акции ще могат да се записват до 17 октомври включително. Срещу всяко право ще могат да се запишат две акции. За успешно ще се счита увеличение на капитала, при което са записани не по-малко от 18 млн. нови акции.
 
Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани за финансиране на нови инвестиционни проекти, както и за обезпечаване инвестиционните програми на съществуващите дъщерни дружества.
 
Във вторник изтича търговото предложение от страна на мажоритарния собственик на ЗПАД ДЗИ - Кей Би Си Иншуърънс Лимитид (Белгия), към миноритарните акционери в българския застраховател. Кей Би Си притежава 3 134 718 броя акции от ДЗИ, представляващи 81,21% от капитала му, а обект на търговото са останалите 725 282 броя акции. Предлаганата цена за една акция е 188,37 лв.
 
Желаещите да участват в Общото събрание на акционерите на Формопласт АД, което ще се проведе на 19 октомври, трябва да закупят акции от дружеството до 3 октомври, сряда. На събранието ще се гласува за увеличаване на капитала на Формопласт от 223 465 на 3 798 905 лв., посредством емитирането на 3 575 440 нови поименни, непривилегировани, безналични акции, с право на глас.
 
В сряда, 3 октомври, е последната дата за сключване на сделки с акциите на Заводски строежи ПС Перник, след която купувачите няма да могат да вземат участие в предстоящото ОСА на дружеството, което ще се проведе на 19 октомври. На същото ще се гласува за промени в устава, предвиждащи Съветът на директорите да може да увеличава капитала на дружеството до 100 000 000 лв. чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции, както и в срок до 5 години, считано от 19 октомври, Съветът на директорите да може да приема решения за издаване на облигации при общ размер на облигационния заем до 100 000 000 лв.
 
На 3 октомври ще се състои и ОСА на ЗММ-Сливен АД, на което ще се гласува по проекта за решение дружеството да бъде отписано от регистъра на публичните дружества, воден от КФН. ЗММ-Сливен АД е част от икономическата група на Индустриален Холдинг България чрез дъщерното дружество на холдинга ЗММ-България Холдинг.
 
В петък акционерите на Асенова Крепост ще гласуват за избиране за член на Надзорния съвет на дружеството на ПОД Лукойл Гарант България АД. Фондове на пенсионноосигурителното дружество притежават над 18% от капитала на производителя на полимерни опаковки и материали.
 
Друга точка от дневния ред на общото събрание на акционерите на Асенова Крепост е приемане на решение за овластявано на Управителния съвет на дружеството за учредяване на залог на търговското предприятие на Асенова крепост АД-Асеновград в полза на Българска Пощенска Банка АД по договор за банков кредит от 11 март 2005 г. в размер на 3 млн. лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още