IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проспектът на ИХ България е внесен в КФН на 19 септември

В песимиситичния вариант до средата на ноември търговията с правата на дружеството трябва да е започнала.

11:12 | 27.09.07 г.
Проспектът на ИХ България е внесен в КФН на 19 септември
Проспектът за увеличение на капитала на Индустриален холдинг България е внесен в Комисията за финансов надзор (КФН) на 19 септември, каза за Investor.bg Богомила Христова, директор за връзки с инвеститорите в холдинга.

Според процедурата срокът за вземане на решение от КФН е 10 работни дни (до 3-ти октомври), а при изискване на допълнителни сведения, след предоставянето им от холдинга, срокът за решение от КФН е нови 10 работни дни.

След потвърждаване на проспекта е необходимо публикуване на съобщение в Държавен вестник и централен ежедневник, като търговията с правата може да започне най-рано 7 календарни дни след публикуване на съобщението.

Така най-оптимистичният срок, ако проспектът бъде потвърден на 3 октомври и съобщението бъде публикувано на 9 октомври (вторник), търговията с правата би могла да стартира на 16 октомври.

Докато ако проспектът бъде върнат за доработване на 3-ти октомври и внесен отново в КФН на 8 октомври (понеделник), окончателното решение на комисията ще бъде изнесено най-късно на 24 октомври, публикуването в Държавен вестник ще е в края на октомври или началото на ноември, а стартът на търговията ще започне до средата на ноември.

Крайният срок за плащане на акции срещу придобитите права е около месец и 10 дни след старта на търговията с правата.

На проведено на 29 август извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Индустриален Холдинг България АД-София бе взето решение за увеличаване на капитала на дружеството от 26 254 040 лева до 43 756 733 лева чрез издаване на до 17 502 693 броя нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2,4 лева.

Срещу всяка съществуваща акция ще се издаде едно право. Всеки 3 права дават възможност за записване на 2 нови акции по емисионна стойност 2,4 лева всяка. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 2/3.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 15 000 000 акции.

Последната дата за сключване на сделки с акции на ИХ България на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да участва в увеличението на капитала, беше 10 септември.

Днешната пазарна цена за акция на Индустриален холдинг България е 12,36 лв. към момента, която кореспондира с пазарна капитализация от 541 млн. лв. за холдинга, ако всички нови акции бъдат записани.

Поскъпването на акциите на дружеството за последните 6 месеца е 136%, а за последните 6 години - 969%.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още