IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Местните избори ще струват на бюджета 18,5 млн. лева

По думите на министъра на държавната администрация Николай Василев най-голям дял от средствата за изборите заемат възнагражданията на членовете на районните и секционните избирателни комисии

17:31 | 26.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Местните избори ще струват на бюджета 18,5 млн. лева
Правителството утвърди на днешното си заседание сумата от 18,5 млн. лв. за подготовката и провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 28 октомври 2007 г. От тях 13,8 млн. лв. са за първия, а 4,7 млн. лв. – за провеждането на втори тур в общините, където никой от кандидат-кметовете не е получил от повече от половината от гласовете на първия тур.

Средствата ще бъдат осигурени по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити, които са длъжни да представят отчет до 15 декември 2007 г. и да възстановят евентуалните неусвоените средства (реализираните икономии) в централния бюджет.
 
В утвърдената план-сметка са включени разходите, необходими за организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите, в т. ч. за осигуряване на работата на областните и общинските администрации; за закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали – пликове за гласуване, печати за секционните комисии, протоколи на избирателните комисии и др.; за осигуряване дейността и за възнаграждения на централната, общинските и секционните избирателни комисии, включително и осигурителните вноски; за подготовка и отпечатване на избирателните списъци, за осигуряването на охранителните мероприятия от МВР и други.
 
Предвидени са също средства за компютърната обработка на резултатите от гласуването, както и за организиране и провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите в подготовката и произвеждането на изборите.
 
По думите на министъра на държавната администрация Николай Василев най-голям дял от средствата за изборите заемат възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още