IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Най-големият словенски застраховател с интерес и към България

Zavarovalnica Triglav планира да разшири операциите си в Югоизточна и Централна Европа

16:38 | 26.09.07 г.
Най-големият словенски застраховател с интерес и към България
Най-големият словенски застраховател - Zavarovalnica Triglav d.d., планира да разшири операциите си в Югоизточна и Централна Европа, за да затвърди позициите си на пазарен лидер на Балканите, е заявил за агенция Bloomberg главният изпълнителен директор на компанията Андрей Кочич.

Интересуваме се от нашите съседи, както и от Албания, Румъния, България и Украйна. Това е естествен етап от нашето разширяване“, е казал Кочич.

Triglav вече е придобила или създала дружества в Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора. Компанията, която съществува от повече от век, има филиали и в Словакия и Чехия.

При всички наши придобивания трябваше да се справим с конкуренцията на големите европейски застрахователи. С дял от 22% оставаме пазарен лидер в Югоизточна Европа“, е заявил Кочич.

В по-широкия Балкански регион конкуренти на Triglav са германската Allianz и италианската Assicurazioni Generali. Словенският застраховател отрича да е водил преговори за партньорство с Allianz по-рано през септември.

Triglav планира да листне акциите си на борсата в Любляна до януари. Към момента акциите на компанията се търгуват на извънборсов пазар, а пазарната й оценка е около 3 млрд. евро по изчисления на Bloomberg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още