IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще имаме второ почетно консулство в Япония

Япония е един от най-големите кредитори и донори на безвъзмездна помощ на България

12:28 | 26.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Ще имаме второ почетно консулство в Япония

България ще има второ почетно консулство в Япония, реши правителството на днешното си заседание. За почетен консул е назначен японският гражданин Шиничи Мунемаса, съобщиха от Министерски съвет (МС).

Седалището на консулството ще е в град Фукуока, а консулският окръг обхваща островите Шикоку и Кюшу-Окинава.

Шиничи Мунемаса е президент на една от най-големите японски компании в областта на екологичното саниране "Саникс", като според МС той има значително влияние сред японските делови среди. Основател и председател е на фондация "Саникс спорт" и на културния комплекс "Глобал арена". От 2001 г. в "Глобал арена" ежегодно се провеждат Дни на България - концерти на български фолклорни ансамбли, демонстрации на художествена гимнастика, представяне на български продукти, презентации за българската култура, традиции и кухня.

Шиничи Мунемаса е вторият почетен консул на България в Япония след назначаването през декември 2003 г. на председателя на компанията за млечни продукти "Мейджи деъриз" Хисаши Накаяма. Седалището на първото ни почетно консулство е в град Йокохама и обхваща 16 префектури в западната част на остров Хоншу.

Откриването на второ почетно консулство на България в Япония ще подпомогне дейността на посолството на България в Токио, както и по-нататъшното развитие и задълбочаване на двустранното сътрудничество с Япония, посочват от правителството. Япония е един от най-големите кредитори и донори на безвъзмездна помощ на България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още