IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Гоце Делчев ще овластява УС за увеличаване на капитала до 2 млн. лв.

Правото на УС за увеличаване на капитала ще важи до 5 години след вписване на промените в устава

09:25 | 26.09.07 г.
ОСА на Гоце Делчев ще овластява УС за увеличаване на капитала до 2 млн. лв.
Гоце Делчев Табак АД-Гоце Делчев свиква извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 9 ноември, на което акционерите ще гласуват за овластяване на Управителния съвет (УС) на дружеството да увеличава уставния капитал на дружеството до 2 млн. лева чрез издаване на нови акции за срок от пет години от вписване на изменението на устава в търговския регистър, съобщава БФБ-София.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 27 ноември, като последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на което приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 24 октомври.

През август Булгартабак Холдинг продаде мажоритарния пакет акции от капитала на Гоце Делчев Табак - 753 062 акции, които представляват 78,27% от капитала на дружеството, общо за 2,28 млн. лв.

Купувач на пакета бе Престиж Бизнес-93 ООД-Благоевград, което по-късно прехвърли 276 850 акции от Гоце Делчев, представляващи 28,775% от капитала му. С това участието на Престиж Бинес-93 в капитала на Гоце Делчев намаля до 49,496%, което го освобождава от задължението да отправи търгово предложение към миноритарните акционери на Гоце Делчев.

За шестмесечието Гоце Делчев Табак отчете загуба на стойност 232 хил. лв. при отрицателен финансов резултат година по-рано на стойност 709 хил. лв. Нетните приходи от продажба на продукция отбелязаха спад до 1,778 млн. лв. от 6,617 млн. лв. година по-рано.

Към момента по позицията на Гоце Делчев Табак има оферти „купува“ при цена 1,3 лв., като липсват оферти „продава“.

Свързани компании:

Гоце Делчев-БТ АД(GDBT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още