IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БФБ купува нова търговска система от Deutsche Borse

Борсовата институция вече може да си позволи да купи нова платформа

17:54 | 25.09.07 г.
БФБ купува нова търговска система от Deutsche Borse
След обсъждане на технологичните и финансови условия на получените оферти за подмяна на съществуващата търговска система на БФБ-София АД от ОМХ и Deutsche Borse AG, Съветът на директорите е избрал офертата на Deutsche Borse, съобщава БФБ-София.

В резултат на това СД възлага на председателя на съвета на директорите и изпълнителния директор да договорят условията и подпишат договора.

Вчера председателят на Съвета на директорите на БФБ-София Виктор Папазов заяви на конференция, че борсовата институция вече може да си позволи да купи нова платформа.

Започнахме да проучваме възможностите за нова платформа преди две години, но тогава нямахме възможност да я закупим. В момента проблемите собственост и платформа на БФБ-София се разделят и първо ще бъде избрана платформа, която впоследствие може да бъде осигурена и от новия собственик на държавния пакет в капитала на БФБ-София“, каза още Папазов.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още