IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стефан Юруков оглавява Държавната агенция по горите

Създаването на Държавна агенция по горите беше утвърдено от Народното събрание в края на м. юли т.г. по предложение на министър-председателя

16:15 | 25.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Стефан Юруков оглавява Държавната агенция по горите
Досегашният зам.-министър на земеделието и продоволствието доц. д-р Стефан Юруков е назначен днес от премиера Сергей Станишев за председател на Държавната агенция по горите, съобщиха от правителствения пресцентър. Същевременно Юруков е освободен от длъжността зам.-министър с ресор „Гори, горско и ловно стопанство”, която заема от началото на мандата на това правителство през 2005 г.

Създаването на Държавна агенция по горите беше утвърдено от Народното събрание в края на м. юли т.г. по предложение на министър-председателя.

Стефан Юруков е роден във Велинград, завършил е Висшия лесотехнически институт в София, специалност „Инженер по горско стопанство”. От 1988 г. е доктор на селскостопанските науки. Специализирал е в Кипър, Куба, Франция и Швейцария. Основна област на научните му интереси е дендрологията – биологични особености, екологични изисквания, морфологична изменчивост на дървесните растения, проучване и запазване на биологичното разнообразие.

Ръководил е катедра „Дендрология” в Лесотехническия университет, а през 2003 г. е избран за декан на Факултет „Горско стопанство” в университета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още