IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Световният луксозен туризъм си дава среща в София през ноември

Повечето "луксозни" туристи у нас са от Китай, Япония и някои страни от ЕС

12:53 | 25.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Световният луксозен туризъм си дава среща в София през ноември

България има голям потенциал за развитие на луксозния туризъм, заяви на пресконференция Кристин Фурние, изпълнителен директор на Световната асоциация на туристическите агенции (WATA) във връзка с предстоящото провеждане през ноември у нас на 58-мата Генерална асамблея на WATA. Това ще бъде първото подобно събитие за организацията в България.

Пазарната ниша на туристическите агенции, членуващи във WATA е персонален луксозен туризъм, ориентиран към специализираните услуги за туристи. По думите на Фурние асамблеята ще помогне на членовете на асоциацията да опознаят по-добре страната ни като туристическа дестинация, а също така ще могат да бъдат установени нови делови контакти.

Кристин Фурние изтъкна предимствата на България в областта на екологичния, културния и спа-туризъм, а също така потенциала на черноморския и планинския туризъм.

На въпрос на Investor.bg директорът на WATA обясни, че в момента в организацията членуват близо 60 туристически агенции от цял свят, като принципът на членство е да има по една туристическа агенция от дадена държава (от България това е „Миел“), което обаче се обмисля да бъде променено. Основно в дневния ред на предстоящата асамблея ще бъде обсъждано бъдещото развитие на WATA и на луксозния туризъм като цяло, а също и начините за подпомагане придобиването на нови ангажименти от туристическите агенции.

Към момента не е ясен делът на луксозния туризъм от всички туристически продукти у нас, казаха от българската туристическа агенция. Оттам обаче обясниха, че най-голяма част от клиентите в този сегмент са от Китай, Япония, Тайван и някои страни от ЕС. Бе даден пример с Франция, от която през миналата година у нас с цел луксозен туризъм и посещение на български козметични компании са пристигнали представители на френската парфюмерийна промишленост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още