IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЧЕЗ се споразумя с Мини Бобов дол, няма да им спира тока

От август Мини Бобов дол ще плаща сметките си за електроенергия към ЧЕЗ всеки месец

17:28 | 24.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
ЧЕЗ се споразумя с Мини Бобов дол, няма да им спира тока
Електроенергийната компания ЧЕЗ няма да пристъпва към ограничаване на електроснабдяването на Мини Бобов дол от днес, тъй като е постигнато споразумение с Мини Бобов дол ЕАД за започване на изплащането на текущите задължения за консумирания ток, съобщиха от ЧЕЗ за Investor.bg.

На 14 септември от ЧЕЗ заплашиха, че поетапно ще започнат да спират снабдяването с ток на Мини бобов дол, ако до 10 дни не започне изплащането на старите дългове на фирмата в размер на 5,7 млн. лв. с лихвите.

Преди това в средата на август пък ЧЕЗ отправи публична покана към Мини Бобов дол за преговори за спиране нарастването на задълженията за консумирана електроенергия и за погасяването или разсрочването им.

Предстои в скоро време да се договори начина на разсрочване на погасяването на натрупаните стари задължения на мините, допълниха от ЧЕЗ.
 
От ръководството на Мини Бобов дол от своя страна казаха за Investor.bg, че според постигнато към момента споразумение с ЧЕЗ минното дружество ще плаща от август тази година сметките си за електроенергия към ЧЕЗ всеки месец, без обаче в тях да са включени такси за пренос, тъй като електрическата мрежа на мините е пряко присъединена към НЕК.

Що се отнася до старите задължения, в близко време предстои ръководствата на ЧЕЗ и Мини Бобов дол да „изчистят” въпроса колко точно неплатена електроенергия са изразходвали мините. Има предложение от страна на ЧЕЗ 5% от количеството на тази електроенергия да бъде опростено, докато ръководството на мините предлага количеството да бъде 15%. Обект на предстоящите преговори е и дали от старите задължения ще бъде приспадната или не цената за пренос на електричество.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още