IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

SkyEurope пуска допълнителни полети до Виена

Досега заетостта на полетите до и от Виена е била 85 на сто, посочиха от компанията

13:10 | 24.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
SkyEurope пуска допълнителни полети до Виена

Нискотарифната австрийска авиокомпания SkyEurope ще извършва от 28 октомври полети два пъти дневно от София до Виена и обратно, като цената на билета, включително таксите, ще бъде 29 евро в едната посока. Това обявиха днес от ръководството на компанията, която лети до и от България от 2 години. Досега директни полети по линията София-Виена имаше шест пъти в седмицата.

Всички полети се извършват със самолети Боинг 737-700, които са със 149 места и средна възраст 9 месеца. От авиокомпанията предвиждат до 2011 г. самолетният им парк да нарасне до 32 самолета.

Досега заетостта на полетите до и от Виена е била 85 на сто, посочиха от компанията.

От SkyEurope са си поставили за цел да повишат общите си приходи за 2007 г. с 35 на сто, а средната им заетост да достигне 80 на сто.

Пътниците на авиокомпанията от и за България за тази година са се увеличили с 2,4 на сто, а през 2006 г. са били превозени близо 50 хил. пътници.

Въпреки че са нискотарифен превозвач, компанията възнамерява да предлага храна и списания на борда. От SkyEurope обясниха, че поддържането на по-ниските цени е възможно заради това, че самолетите й харчат около 12 на сто по-малко гориво от тези на други превозвачи, тъй като са нови.

SkyEurope смята да превърне летището във Виена в свой хъб (междинно летище), като оттам да се предлагат полети ежедневно или седмично до общо 11 дестинации – Амстердам, Брюксел, Париж, Ница, Венеция и други.

Очаква се до Виена тази година да бъдат превозени общо 140 хил. пътници.

Още за нискотарифните авиокомпании

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още