IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Три Общи събрания на акционерите през седмицата

Акционерите на Слънчев бряг ще гласуват в петък продажба на инфраструктура, собственост на дружеството, за 38 млн. лв.

08:14 | 24.09.07 г.
Три Общи събрания на акционерите през седмицата

Днес, 24 септември, приключва търговията с правата на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ. Всяко право дава възможност да се запишат девет нови акции на дружеството по емисионна цена 1 лв. Компанията възнамерява да увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 6,5 млн. лв., издавайки 5 850 000 броя акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.

За целта са издадени 650 хил. права като съотношението между издадените права и новите акции е 1/9. Това означава, че всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 9.

На 26 септември, сряда, ще се проведе извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Сила Холдинг, на което акционерите ще решават за увеличение на капитала на дружеството до 2 090 378 лв. чрез емитиране на нови 1 999 492 броя обикновени, безналични акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка.  

Също в сряда е последната дата за сключване на сделки с акциите на Марицатекс, до която придобилите книжа от дружеството ще могат да участват в предстоящото ОСА, което ще се проведе на 12 октомври. На същото собствениците ще решават по проект за увеличение на капитала от 468 921 лв. на 937 842 лв., чрез издаването на нова емисия от 468 921 броя безналични, поименни акции, всяка от които с номинал от 1 лв. Емисионната стойност на новите акции ще бъде 5 лв. за брой.

На 26 септември е крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Компания за технологии и иновации Съединение АД. Броят на акциите, които едно лице може да запише, е равен на броя на притежаваните от него права, умножен по 0,5 при закръгляване към цяло число при първа цифра след десетичната запетая до 4 включително – към по-малкото число, и при първа цифра след десетичната запетая 5 и над 5 – към по-голямото число. 

До сряда придобилите акции от капитала на Гамакабел ще могат да участват в предстоящото ОСА на дружеството, което ще се проведе на 12 октомври. На него акционерите ще обсъждат инвестиционната програма и ще решават за позлзване на банков кредит за финансиране на инвестиционната програма, както и за кандидатстване за банков кредит за оборотни средства пред Първа инвестиционна банка. Предвиденият банков кредит е в размер до 10 млн. евро и срок за погасяване до 10 години. 

От четвъртък започва изплащането на дивидента за 2006 г., гласуван от ОСА на Булгартабак Холдинг в края на юни. Неговият размер е бруто 2,63 лв., а нето – 2,45 лв.

Дивидентите на акционерите, които са клиенти на инвестиционен посредник, ще се изплащат по открити подсметки при посредниците в продължение на тримесечен срок. Дивидентите на акционерите, които не са клиенти на инвестиционен посредник, ще се изплащат във всички филиали и офиси на УниКредит Булбанк АД до 27 септември 2008 г. След изтичане на горните срокове, редът за по-нататъшното изплащане на дивидентите ще бъде указан допълнително. 

В петък, 28 септември, ще се проведе Общото събрание на акционерите на Слънчев бряг АД, на което придобилите акции до 12 септември ще могат да гласуват по проекта за продажба на дълготрайни материални активи – инфрастрактура за 38 млн. лв. 

Акционерите на Аутобохемия АД ще гласуват в петък на ОСА за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията по финансов надзор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още