IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Летище София спазва мерките за предотвратяване на аварии с горива

Установени са пропуски в документацията, но други нарушения не са открити

14:06 | 21.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Летище София спазва мерките за предотвратяване на аварии с горива
Операторът на софийското летище – държавната компания Летище София ЕАД, е предприел необходимите мерки за предотвратяване на големи аварии с горивата, които се съхраняват в базата - керосин, отпадъчно реактивно гориво, авиобензин, автомобилен бензин и евродизел.

Това стана ясно от проверка по спазване на изискванията за предотвратяване на аварии с опасни вещества на поделение "База горивно - смазочни материали" към летището, извършена от РИОСВ - София.

В междуведомствената комисия, която провери условията, заложени в разрешителното за експлоатация на поделението, са участвали експерти от екоинспекцията, представители на РИОКОЗ - София, Гражданска защита, Областна администрация - София и Генерална дирекция пожарна безопасност и защита на населението.

Установени са пропуски в документацията, за които комисията е дала предписания на ръководството на летището, но други нарушения не са открити.

Разрешителните по директивите касаят безопасността на хората и предотвратяването на големи аварии с опасни вещества и ограничаването на последствията от тях. Документът се издава на предприятия и съоръжения, класифицирани като предприятия с нисък или висок рисков потенциал.

Общо пет фирми на територията на РИОСВ - София към момента имат издадени разрешителни. Четири от тях - Летище София, Пречиствателна станция за отпадъчни води "Бистрица", ТЕЦ Изток - София и ОМВ - България, са обекти с нисък рисков потенциал. Газтрейд - Костинброд е класифициран като обект с висок рисков потенциал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още