IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приватизацията на Топлофикация Русе приключи окончателно

АП джироса временното удостоверение на Холдинг Словенске Електрарне ООД за 4,8 млн. броя акции на Топлофикация Русе

14:31 | 20.09.07 г.
Приватизацията на Топлофикация Русе приключи окончателно
Агенцията за приватизация (АП), в качеството си на продавач, джироса временното удостоверение на Холдинг Словенске Електрарне ООД, Словения за 4 813 367 броя акции, представляващи 100% от капитала на Топлофикация Русе ЕАД, след като бяха изпълнени предварителните условия, предхождащи прехвърлянето, съобщи АП.

С това словенската компания придобива правото на собственост върху продадените акции и приватизационната процедура е завършена.

Окончателното приключване на сделката стана възможно след влязло в сила решение на Комисията за защита на конкуренцията относно концентрацията на стопанска дейност и окончателно плащане на покупната цена от купувача.

Основните параметри на подписания договор между Холдинг Словенске Електрарне и АП включват покупна цена от 85,1 млн. евро, като купувачът се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години, освен с предварително разрешение на Агенцията за следприватизационен контрол.

Освен това купувачът се задължава да запази основния предмет на дейност и да не допуска ликвидация или преобразуване на дружеството за срок от три години, да приведе дейността на дружеството в съответствие и да спазва европейските директиви за големите горивни инсталации и директивата относно контрол и опазване на околната среда от замърсяване и да встъпи като съдлъжник в просрочени публични задължения на дружеството към българската държава и в задълженията на дружеството към търговски дружества, в които българската държава притежава повече от 51 на сто от капитала им.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още