IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бианор Сървисиз с договор за разработка на софтуер с немска фирма

Бианор Сървисиз е дъщерно на Бианор АД

12:38 | 20.09.07 г.
Бианор Сървисиз с договор за разработка на софтуер с немска фирма

Дъщерното дружество на Бианор АД - Бианор Сървисиз ЕООД е подписало рамков договор за разработка на софтуер и консултантски услуги с немската компания ТехниДата, съобщи БФБ-София.

В рамките на 2007 г. по проекти, свързани с този договор, ще работят между 6 и 10 специалисти на дъщерната компания.

"Предстои подписване на анекси за конкретните проекти, които ще са в областта на екологичната и здравна оперативна съвместимост", коментира за Investor.bg Георги Лазаров, директор връзки с инвеститорите на Бианор АД. "Параметрите по договорите ще станат ясни след подписването на въпросните анекси", каза още Лазаров.

За шестмесечието на 2007 г. нетната консолидирана печалба на Бианор се увеличи до 221 хил. лв. от 195 хил. лв. година по-рано. Приходите от услуги на компанията на консолидирана база нараснаха с около 40% до 1,409 млн. лв.

През юли Бианор осъществи първично публично предлагане чрез метода бук-билдинг на 135 000 акции, като постигнатата цена бе 10,25 лв., а презаписването бе 2,22 пъти.

Набраните средства Бианор ще използва за разработване на нови канали за продажба, придобиване на други фирми от бранша, сертификации и инвестиции в настоящите дружества от групата. Обемът на свободно търгуваните ценни книжа е около 20%.

Вторичната търговия с акциите на Бианор стартира на 10 септември. До момента по позицията са изтъргувани 169 лота на цени между 11 и 11,75 лв.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още