IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вписването в централния регистър на общинския дълг без такса за общините

Целта на Закона за общинския дълг е да се създават необходимите предпоставки за развитието на общинския кредитен пазар в България

11:10 | 20.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Вписването в централния регистър на общинския дълг без такса за общините
Премахва се задължението на общините да заплащат държавна такса за вписване на обстоятелствата в Централния регистър на общинския дълг. Това приеха окончателно депутатите на днешното си заседание с поправките в Закона за общинския дълг.

С промените в закона държавна такса ще бъде плащана единствено за изготвяне на справка или за издаване на удостоверение, а не за вписване на самите обстоятелства в регистъра на общините.

Очакваните финансови разходи по поддържането и администрирането на регистъра следва да бъдат покрити от държавните такси, които да се заплащат от съответните лица за даване на справки и издаване на удостоверения.

Целта на Закона за общинския дълг е да се създават необходимите предпоставки за развитието на общинския кредитен пазар в България, се казва в мотивите на вносителя Министерски съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още