IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиция от 70 млн. лв. ще даде на Варна завод за битови отпадъци

Технологията, по която ще се обработват твърдите битови отпадъци, е биологично изгаряне

16:48 | 19.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестиция от 70 млн. лв. ще даде на Варна завод за битови отпадъци

Варна ще има първия в страната завод за битови отпадъци. В днешното си 57-мо заседание Варненският общински съвет гласува фирмата изпълнител на проекта за изграждане и експлоатация на завода да бъде „Екоинвест асетс”.

Заводът ще започне да работи след две години.

Приблизителната стойност на проекта е 70 млн. лв., като инвестицията и теренът са частни, без общинско участие, каквото беше едно от условията за избор на фирма изпълнител от общинските съветници.

Технологията, по която ще се обработват твърдите битови отпадъци, е биологично изгаряне. Чрез него ще се получават брикети с минимален процент остатъчни отпадъци за депониране. Тази технология е приложима и при течните отпадъци, обясни заместник-председателят на Общинския съвет Янко Станев.

„Екоинвест асетс“ е създадена в края на юли 2007 г., като собственици на дружеството са "Еко-инвест-70" с дял от 50%. Останалите 50 на сто се държат от "Пътстрой-Варна".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още