IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подготвят ремонта на две ж.п. линии с договори за над 8 млн. евро

И двата проекта ще бъдат разделени на няколко лота, за да може изпълнението им да се извърши по-бързо

12:24 | 19.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Подготвят ремонта на две ж.п. линии с договори за над 8 млн. евро

Договори за проектна документация за ремонт на две ж.п. линии на стойност 8,44 млн. евро подписа днес Министерство на транспорта (МТ).

Договорът за техническа помощ за рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от линията Пловдив-Бургас е на стойност 2,98 млн. евро. За негов изпълнител след конкурс е обявен консорциумът между чешката фирма Судоп (Прага) и българската Транс ел инженеринг.

Другият договор касае техническа помощ за рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци от линията Мездра-Горна Оряховица и е на стойност 5,46 млн. евро. За изпълнител е определен консорциум между фирмите Систра (Франция), Судоп (Прага), Гетинса (Испания) и българските Транс ел инженеринг и Вектор бул.

Тръжната документация, която ще изготвят фирмите, трябва да бъде одобрена от Европейската комисия, веднага след което ще бъдат обявени конкурси за избор на изпълнител на проектите. И двата проекта ще бъдат разделени на няколко лота, за да може изпълнението им да се извърши по-бързо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още