IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подготвят ремонта на жп участъци от Пловдив-Бургас и Мездра-Г. Оряховица

Техническата помощ за рехабилитацията на жп инфраструктурата в участъци от железопътната линия Пловдив-Бургас е със срок на изпълнение 12 месеца

10:18 | 19.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Подготвят ремонта на жп участъци от Пловдив-Бургас и Мездра-Г. Оряховица
Два договора за техническа помощ за рехабилитацията на участъци от железопътните линии Пловдив-Бургас и Мездра-Горна Оряховица се подписват днес в Министерството на транспорта.

Техническата помощ за рехабилитацията на жп инфраструктурата в участъци от железопътната линия Пловдив-Бургас е със срок на изпълнение 12 месеца.

Според договора изпълнителят на проекта трябва да подготви оценка на нуждите и програма за рехабилитацията на жп инфраструктурата, включваща подновяване на железния път и изкуствените съоръжения в жп участъците Церковски-Карнобат, Михайлово-Калояновец, Стара Загора-Зимница, както и съответна рехабилитация на съоръженията за електроснабдяване.

В задълженията му са включени още подготовка на среден ремонт на железния път и рехабилитация на съоръженията в жп участъците Карнобат-Дружба и Дружба-Бургас и изграждане на нови осигурителни инсталации за възел Бургас.

Вторият договор е за Техническа помощ за рехабилитацията на жп инфраструктурата в участъци от железопътната линия Мездра - Горна Оряховица и е с продължителност 15 месеца.

Изпълнението на договора включва оценка на нуждите и изготвяне на програма за рехабилитация на жп инфраструктурата, включваща подновяване на железния път и изкуствените съоръжения в жп участъците Кунино-Ясен и Плевен-Бутово, както и съответна рехабилитация на съоръженията за електроснабдяване; изграждане на нови осигурителни инсталации в гарите Червен Бряг и Горна Оряховица; инсталиране на оптичен телекомуникационен кабел по цялата линия.

И двата договора предвиждат и изготвяне на технически проекти и технически спецификации за изпълнение на одобрената програма за рехабилитация, както и на тръжна стратегия и тръжна документация за провеждането на търгове за избор на изпълнител на строителните дейности и инженеринга, включително и апликационни форми за финансирането на тези дейности от Кохезионния фонд.

И при двата договора крайният резултат цели готовност за провеждането на търгове за избор на изпълнители и последващо сключване на съответните договори за строителство, инженеринг, доставки и супервизия, като финансирането ще бъде осигурено от Кохезионния фонд на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още