IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверие Обединен Холдинг ще увеличава капитала си с 6,7%

Емисионната стойност на новите акции ще е 12 лв.

16:31 | 17.09.07 г.
Доверие Обединен Холдинг ще увеличава капитала си с 6,7%
Доверие Обединен Холдинг АД-София свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 19 ноември, на което ще се гласува решение по проект за увеличаване на капитала на дружеството от 13 149 848 лева на 14 026 505 лв., чрез издаване на нови 876 657 броя безналични акции с номинална стойност 1 лев, съобщи БФБ-София.

В относителна стойност увеличението на капитала е 6,67%. Емиисионната стойност на новите акции ще е 12 лв., а срещу 15 права може да бъде записана една нова акция като при получаване на число, което не е цяло, се закръгля към по-малкото цяло число.
Обслужването на увеличението на капитала ще се извърши от инвестиционния посредник Първа Финансова Брокерска Къща ООД.

Ако до изтичане на сроковете за записване на новите акции, те не бъдат записани изцяло, съответно не бъдат направени определените вноски, капиталът ще бъде увеличен в размер, съответстващ на записаните акции, но само в случай, че техният общ брой е не по-малък от 701 325.

Право да участват в увеличението на капитала, съответно да записват от новоемитираните акции имат лицата, притежаващи или придобили акции на Доверие Обединен Холдинг най-късно 14 дни след датата на решението на извънредното общо събрание за увеличаване на капитала.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 4 декември. Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 5 ноември.

Последната дата за сключване на сделки с акции на холдинга на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 1 ноември.

Днес акциите на Доверие поскъпнаха с 0,44% до 13,8 лв. като по позицията бяха прехвърлени 9 240 лота.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още