IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Варна откриха център за видеонаблюдение

Общо 95 видеокамери вече са монтирани на възлови улици и кръстовища в града

14:25 | 17.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Във Варна откриха център за видеонаблюдение
Център за видеонаблюдение, намиращ се в сградата на ОДП – Варна, беше открит днес от министъра на вътрешните работи Румен Петков.
Общо 95 видеокамери вече са монтирани на възлови улици и кръстовища в града. Още 5 пункта за видеонаблюдение ще бъдат разкрити до края на годината.

Съвременната технология, която е използвана за монтирането и експлоатацията на камерите ще допринесе за намаляване криминалните прояви в града, убеден е министър Петков. Той даде пример със София, където „от монтирането на камерите през април м.г. до момента вече са намерени близо една трета от откраднатите автомобила, задържани са 50 лица, заподозрени в разпространение на наркотици и обявени за общонационално издирване. В същото време е оказана помощ и на лица, озовали се в затрудена ситуация“.

В контролната зала за видеонаблюдение са монтирани компютри и плазмени екрани, на които тече денонощно наблюдение на централната градска част.

Очаква се и във Варна, както и в София, с функционирането на системата да се ограничи броят на нарушителите на Закона за движение по пътищата, да се намалят кражбите и се противодейства на уличната престъпност със събирането на доказателствен материал срещу тях.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още