IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Агенция обедини певци, автори и продуценти

Досегашната Национална агенция за защита на изпълнителските права вече ще се нарича Национална агенция за защита на изпълнителски, авторски, продуцентски и сродни права

10:01 | 17.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Агенция обедини певци, автори и продуценти
Агенция обедини изпълнители, автори и продуценти от различни жанрове с цел защита на правата на тяхното творчество.

Досегашната НАЗИП (Национална агенция за защита на изпълнителските права) вече ще се нарича Национална агенция за защита на изпълнителски, авторски, продуцентски и сродни права, съобщиха от организацията.

За председател на Управителния съвет на агенцията е избран композиторът Кирил Икономов. Негови заместници са председателят на Съюза на музикалните дейци проф. Жени Захариева и диригентът проф. Емил Янев.  

В ръководството влизат още певците Мустафа Чаушев и доц. Етиен Леви, ректорът на Академия за театрално и филмово изкуство и продуцент проф. Димитър Димитров, композиторът Камен Драндийски и продуцентите Ценко Благоев и Крум Калъчев.

Избран бе и Контролен съвет с председател диригентът Пламен Бързийски и членове Николай Калчев и Драгомир Балджиев – представители на рок гилдията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още