IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Асоциацията на музикалните продуценти с нов шеф

Ина Килева бе сред инициаторите на кампанията "Пиратството ограбва"

09:53 | 17.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Асоциацията на музикалните продуценти с нов шеф
Бившият заместник-министър на културата Ина Килева е новият изпълнителен директор на Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), съобщиха от асоциацията. Тя подаде оставка като зам.-министър в началото на юли.

Като заместник-министър Ина Килева се включи в усилията на правителството за защита на интелектуалната собственост у нас и за стимулиране на креативните индустрии, се казва в съобщението.

Килева е изиграла роля за приемането на редица законодателни инициативи за хармонизиране на законодателството на България с европейското право. С нейното съдействие заработи междуведомствен Съвет за защита на интелектуалната собственост към Министъра на културата.

Тя бе и сред инициаторите на кампанията срещу кражбата на интелектуална собственост „Пиратството ограбва”.

БАМП обединява български продуцентски компании в областта на звукозаписната индустрия. Асоциацията има и задачите на българска национална група към Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI).

От 1995 до 2001 г. Ина Килева е била началник направление “Международен обмен и програми” в Асоциацията на търговските банки. От 2001 до април 2005 г. е главен експертен сътрудник в кабинета на заместник-председателя на 39-то Народно събрание Камелия Касабова. През последните години е последователно заместник-министър в рамките на две правителства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още