IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията с правата на Химимпорт приключва в петък

В четвъртък стартира търговията с акциите на Девин

07:55 | 17.09.07 г.
Търговията с правата на Химимпорт приключва в петък
Първите два дни от седмицата ще преминат без значими корпоративни събития. В сряда, 19 септември, е последната дата за сключване на сделки с акциите на Асенова крепост с право на глас в извънредното Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството. На него акционерите ще гласуват за овластявано на Управителния съвет за учредяване на залог на търговското предприятие на Асенова крепост АД-Асеновград в полза на Българска Пощенска Банка АД по договор за банков кредит от 11 март 2005 г. в размер на 3 млн. лв.
 
Също в сряда е последният ден за сключване на сделки с книжата на Пиринхарт, в резултат на което приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящото ОСА на дружеството. На събранието акционерите ще гласуват по проект за решение за погасяване на задължения чрез продажба на активи, собственост на Пиринхарт.
 
В четвъртък, 20 септември, ще стартира търговията с акциите на Девин, които са с борсов код DEVIN.
Емисията на дружеството, която е разпределена в 17 891 306 броя акции с номинал един лев, е регистрирана на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А”.
 
В четвъртък е и последната дата с право на участие в Общото събрание на Трансстрой АМ, на което акционерите ще приемат годишния финансов отчет.
 
На 21 септември, петък, ще приключи търговията с правата на Химимпорт, даващи право на участие в планираното от дружеството увеличение на капитала. Емисията на Химимпорт е в размер на 20 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност от 11 лв. Настоящият основен капитал на дружеството е 130 млн. лв., разпределен в 130 млн. акции.
 
Съотношението между издадените права и новите акции е 6,5 към 1, тоест всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, разделен на 6,5. 

В петък ще се проведе извънредно ОСА на Биоеко, на което акционерите ще гласуват за промени в органите на управление на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още