IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Калофер иска 300 хил. лв. за ремонти

Най-големият дял от парите ще се използва за благоустрояване на държавния национален музей на Ботев, който не е ремонтиран от 21 години

15:26 | 15.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Калофер иска 300 хил. лв. за ремонти

Целеви средства в размер на 300 000 лв. е поискала община Карлово от Министерския съвет за строително-ремонтни дейности в Калофер. От своя страна, тя ще задели още 150 000 лв. от бюджета си от фонда за капиталови разходи.

Средствата ще се използват за ремонти и облагородяване на обекти в Калофер, съобщи кметът на града Христо Боев. Той заедно с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов внесоха предложението до правителството вчера.

Усилената подготовка е във връзка с предстоящата 160-та годишнина от рождението на Ботев, която ще се чества на 6 януари 2008 г.

Най-големият дял от парите ще се използва за благоустрояване на държавния национален музей на Ботев, който не е ремонтиран от 21 години. Ще се поправят части от експозиционната зала и прилежащите й сгради, ще се освежава родната къща на поета, ще се ремонтират отделни елементи от музейния комплекс.

Ремонтни и освежителни дейности ще се извършват и по местните читалище, 2 православни църкви и 2 манастира. Предвижда се ремонт и рехабилитация на пътя от Калофер до местността Паниците и до Мъжкия манастир, който е част от републиканския път Калофер – Априлци.

В целия град ще се ремонтират 35 улици и тротоари, ще се довършват подпорни стени на река Тунджа, ще се поставя ново или поправя съществуващото улично осветление. Подходящо ще се осветят и десетките паметници на културата в Калофер.

Строително-ремонтните дейности трябва да приключат до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още