IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индийската Съдърленд поиска облекчени визови условия, за да инвестира

13:18 | 15.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Индийската Съдърленд поиска облекчени визови условия, за да инвестира

Индийската комуникационна компания „Съдърленд Глобал сървис”, която преди дни обяви, че планира да отвори кол-център у нас, поиска облекчаване на визовите режими за инвеститорите. Това стана по време на среща с българския министър-председател Сергей Станишев, който е на посещение в Индия.

От пресслужбата на кабинета съобщиха, че в последния ден от държавната си визита в страната Станишев и предвожданата от него делегация са посетили регионалния офис на компанията.

Българската делегация е била запозната с бизнес практиките на компанията, инвестиционната политика, дейността и финансовите й резултати през последната година. Компанията има 18 свои центъра с над 17 500 специалисти в Индия, САЩ, Канада, Мексико и Филипините. 12 000 са специалистите на фирмата само в Индия, разпределени в 8 центъра.

В България „Съдърленд Глобал сървис” предвижда и изграждането на центрове за обучение на свои специалисти. Компанията ще инвестира в обучението на млади хора и ще работи са тяхната реализация в България. Вече са провеждани разговори с ръководството на Софийския университет, е заявил директорът на компания К. С. Кумар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още