IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поправката на ремонтираното Цариградско шосе не била спешна

От експертния съвет препоръчват ремонтът да се извърши в началото на летния сезон

17:37 | 14.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Поправката на ремонтираното Цариградско шосе не била спешна
Спешно отстраняване на неравностите по Цариградско шосе не се налага, стана ясно от становището на експертния съвет, който разгледа резултатите от геодезическите изпитвания на ремонтирания участък на булеварда от Орлов мост до алея Яворов.

От съвета препоръчват ремонтът да се извърши в началото на летния сезон.

Общата площ с надлъжни неравности над допустимите е 1510 кв. м, разпределени на 14 участъка, според направените геодезически измервания.

Положеният при ремонта асфалтов пласт отговаря на изискванията за нормално експлоатационно състояние по всички показатели, освен равност, и осигурява безопасност на движението, се казва още в становището.

 

В експертния съвет влизат представители на Централна лаборатория „Пътища и мостове”, Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, ВИАС, Софинвест, Софпроект, Столична община, фирмата изпълнител „Пътища и съоръжения” и Граждански съвет за контрол на пътните ремонти и проектанти на обекта.

Проверката за качеството на ремонта беше поръчана от изпълнителя „Пътища и съоръжения”, а от общината обявиха, че преасфалтирането на булеварда ще бъде за негова сметка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още