IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индийската IT компания Infosys с интерес към инвестиции в България

Компанията е лидер в аутсорсинга в световен мащаб

13:26 | 14.09.07 г.
Индийската IT компания Infosys с интерес към инвестиции в България
Представители на индийската компания Infosys Technology са проявили интерес към инвестиции в България в сектора на информационните и комуникационни технологии по време на среща с премиера Сергей Станишев в рамките на посещението му в Индия, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Станишев е отправил покана към компанията да направи визита у нас, за да се запознае на място с възможните сфери за сътрудничество с български компании.

През 2006 г. Infosys e обявена за втората най-голяма индийска компания в годишната класация на индийския икономически ежедневник Economic Times. За миналата година общият брой IT специалисти, работещи във фирмата по целия свят, надхвърля 76 000 души. Infosys е и сред лидерите в аутсорсинга в световен мащаб.

През октомври в Делхи ще се проведе третата сесия на Българо-индийския форум по информационни и комуникационни технологии, съобщават още от пресцентъра.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още