IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва строителство на пречиствателна станция в Балчик за 3,9 млн. евро

08:32 | 14.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Започва строителство на пречиствателна станция в Балчик за 3,9 млн. евро

Днес ще бъде направена първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в Балчик, съобщиха от Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

Проектът се финансира от ИСПА. 75 на сто от средствата са безвъзмездно финансиране по програмата, а 25 на сто – национално съфинансиране.

Договорът за строителството на стойност 3,868 млн. евро беше подписан в края на юни миналата година с избрания след търг българо-словенски консорциум „Приморие-Хидроинженеринг-Балканскрой”. Крайният срок за завършване на строителството е 31 декември 2008 година.

Днес ще бъде открита и завършената вече пречиствателна станция за отпадни води в град Белослав. Общата стойност на проекта е 5,3 млн. лева, които са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ и от държавния бюджет.

Пречиствателната станция ще обслужва освен населението в града, също и в селата Езерово и Страшимирово, но те ще бъдат включени на по-късен етап, след изграждане на канализационни колектори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още