IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вписаха Девин като публично дружество*

Емисията е в размер на 17 891 306 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка

14:38 | 13.09.07 г.
Вписаха Девин като публично дружество*
Комисията за финансов надзор (КФН) е вписала „Девин“ АД като публично дружество, както и емисията акции на дружеството с цел търговия на регулирания пазар, съобщи надзорната институция.

Емисията е в размер на 17 891 306 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

На 25 юли Девин АД осъществи първично публично предлагане на акции (IPO). Постигнатата цена на акция бе 6,10 лв., а презаписването достигна 11 пъти. Подадените поръчки бяха за над 235 млн. лв. В крайното класиране почти 50% от акциите бяха записани от чуждестранни инвеститори, както физически, така и юридически лица.

Разпределеното количество акции е 3 225 000, от които 3 млн. са от увеличението на капитала, а останалите представляват половината от предварително обявените за разпределение 450 хил. съществуващи акции, собственост на мажоритарния собственик.

Междувременно от съобщение на БФБ става ясно, че Девин е подало заявление за регистрация на емисията на дружеството на "Неофициален пазар на акции", сегмент "А" с борсов код DEVIN.

Предстои насрочване на дата за въвеждане на акциите на Девин за вторична търговия. Обикновено това става в рамките на две седмици след вписването на съответното дружество като публично.

*Материалът е актуализиран към 15,30 часа

Свързани компании:

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още