IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

По 1800 лв. на минута ще плащат кандидат-кметовете за предизборни клипове

Спрямо предишните избори тарифите на националните електронни медии са леко увеличени

12:59 | 13.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
По 1800 лв. на минута ще плащат кандидат-кметовете за предизборни клипове
Излъчваните по БНТ Канал 1 и сателитен канал ТВ България предизборни хроники ще струват по 600 лв. на минута, а в БНР – 90 лв. на минута. За клипове, излъчвани в часовия пояс от 00.00 часа до 12.30 цената е 600 лв., а за времето от 12.30 – 24.00 часа – 1800 лв.

Това предвижда приетата днес тарифа от правителството, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат предизборните дискусии, клипове и хроники, излъчвани по националните електронни медии и техните регионални центрове.

Цената на минута ефирно време по БНТ за встъпителни и заключителни клипове е 1000 лв.

За регионалните телевизионни центрове рекламната тарифа е 50 лв. на минута, а за регионалните радиоцентрове при излъчванията по БНР – 80 лв.

Ефирното време за диспутите по БНТ ще струва 35 лв. на минута , за регионалните телевизионни центрове цената е 30 лв. на минута и 80 лв. на минута за хрониките.

Минута диспут по БНР ще струва 30 лв., а в регионалните радиоцентрове 10 лв. на минута.

Цената на хрониката по БНР ще е 90 лв., а в регионалните радиоцентрове 40 лв. на минута.

Министърът на държавната администрация Николай Василев посочи пред журналисти, че приетите тарифи са обсъждани и съгласувани с ръководствата на БНТ и БНР. Спрямо предишните избори за някои от тарифите има увеличение, за други - намаление, а някои са запазени същите, така че по думите му среднопретегленото увеличение е минимално.

Той допълни, че в сравнение с частните медии тарифите в националните са в пъти по-ниски.

Василев съобщи, че план-сметката за всички средства, необходими за местните избори през октомври по всяка вероятност ще бъде разгледана и приета на следващото заседание на Министерски съвет. Предварителната прогноза на Василев беше, че изборите ще струват на държавата около 18,5 млн. лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още