IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Св. Константин отчита над 10% ръст на туристите и нощувките

Немски, руски и скандинавски туристи са отдъхвали най-често в курорта Св. Константин през този сезон

12:31 | 13.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Св. Константин отчита над 10% ръст на туристите и нощувките
Немски, руски и скандинавски туристи са отдъхвали най-често в курорта Св. Константин през този сезон. След тях се нареждат израелските и българските туристи, съобщи агенция БГНЕС.

Общо 25 162 летовници са посетили курорта от началото на годината до края на август, сочат данните на маркетинговия отдел на “Св. св. Константин и Елена холдинг” АД. Спрямо същия период на миналата година се отчита ръст от над 10%.

До края на август в курортния комплекс са реализирани 147 639 нощувки, като ръстът на годишна база отново е над 10%.

На 100% са заети в момента четиризвездните хотели “Астера” и “Азалия”.

От “Св. св. Константин и Елена холдинг” са заявили, че оттеглянето на британските туроператори от Северното Черноморие, за което бе съобщено преди време, не ги притеснява, тъй като делът на този пазар е твърде нисък.

С 10–15% са намалени цените на пакетите за дву- и тризвездните хотели в курорта Св. Константин в момента. Като цяло от началото на септември са намалени цените във всички хотели, коментираха браншовици. Така например цената за двойна стая в четиризвезден хотел в Св. Константин е около 170 лв., като в нея се включва и закуска. За двойна стая в тризвезден хотел се плащат около 70 лв., а за стая в двузвезден - между 40 и 50 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още