IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вече 71 фирми за месо и мляко могат да търгуват в ЕС, одобрение чакат 585

Българските компетентни власти имат правото на всеки два месеца да предлагат за одобрение на Постоянния комитет нови предприятия

15:04 | 12.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Вече 71 фирми за месо и мляко могат да търгуват в ЕС, одобрение чакат 585
На редовното си заседание Постоянният комитет по хранителната верига и здравеопазване на животните към Европейската комисия взе решение за одобряване за свободна търговия със страните членки предложените от българските компетентни власти петнадесет предприятия от секторите месо и мляко. Това съобщиха днес от Министерство на земеделието и продоволствието.

С решението българските предприятия от секторите месо и мляко, официално одобрени за свободна търговия със страните членки на ЕС, стават 71 на брой.

Предприятията от същите сектори, оставащи в преходен период, са 585.

По силата на същото решение на българските предприятия от тези сектори е даден преходен период за постигане на пълно съответствие с европейските изисквания до края на 2009 г.

Българските компетентни власти имат правото на всеки два месеца да предлагат за одобрение на Постоянния комитет нови предприятия, така че до края на преходния период всички работещи български предприятия да бъдат одобрени за свободна търговия със страните членки, а неотговарящите на изискванията да бъдат затворени.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още