IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кражби на проводници и съоръжения от януари струват 357 хил. лв. на EVN

От началото на 2007 год. са установени 232 случая на кражби на съоръжения на дружеството за цялата територия на електрозахранване от компанията

11:10 | 12.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Кражби на проводници и съоръжения от януари струват 357 хил. лв. на EVN
Проводници на EVN България с обща дължина около 147,5 км са откраднати от началото на годината. Отчетените до момента материални щети възлизат на около 357 хил. лв., съобщиха от компанията.

От началото на 2007 год. са установени 232 случая на кражби на съоръжения на дружеството за цялата територия на електрозахранване от компанията.

От дружеството посочват, че тази тенденция е много обезпокоителна, тъй като кражбите на проводници и съоръжения нанасят не само големи финансови щети, но са и много често причина за аварии и прекъсвания в електрозахранването за голям брой абонати.

Един от начините за преодоляване на съществуващата ситуация е съвместната работа между областните управи, общините, полицията и ЕVN Bulgaria за ограничаване и изясняване на кражбите да стане по-интензивна. Началото на такава инициатива беше поставено през август на среща със заместник-областния управител на Бургас Георги Николчев. Сега усилията са насочени към прилагането на инициативата за съвместни действия на цялата територия на дружеството в Югоизточна България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още