IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 12 септември

08:13 | 12.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 12 септември
"Мистрал" ще строи жилищни сгради край атомната централа в Белене
в. Дневник

Строителната компания "Мистрал" е започнала изграждането на жилищни и административни сгради около площадката на бъдещата втора атомна централа в Белене. Това съобщи управителят на дружеството Валери Кирилов. Обектите са част от плана за възстановяването на административно-битовия комплекс в Белене, където ще бъдат настанени над 10 хиляди специалисти , работници и инвеститори в централата. В комплекса са предвидени жилищни сгради , хотелска част и медицински пункт, както и информационен център . До няколко месеца предстои завършването на блок 4-43, който разполага с 12 апартамента, казаха от "Мистрал".

Фирмата ще построи и три административни сгради, всяка от тях на 6 етажа - с медицински пункт, център за чуждестранни специалисти и бизнес център. Възложител на обектите е община Белене. От компанията отказаха да уточнят прогнозната стойност на проектите поради непрекъснатото покачване на цените на строителните материали и услуги.

"Мейл.бг" планира публично предлагане на акции
в. Дневник

"Мейл.бг" е вече акционерно дружество и обмисля първично публично предлагане (IPO), съобщи изпълнителният директор на интернет сайта, предлагащ безплатно интернет поща, Момчил Шумаков. Промяната в структурата на компанията се прави с цел плановете на "Мйел.бг" за мащабно разрастване и диверсификация на дейностите в следващите две години. Агресивната програма за растеж цели да отговори на силния инвеститорски интерес, посочи още Шумаков. Продажба на акции на пазара за първично публично предлагане в България вече са направили няколко интернет компании, сред които "Бианор", "Инвестор.бг" и "Специализирани бизнес системи".

Освен финансиране на своите проекти чрез IPO "Мейл.бг" обмисля и възможността за сливане или за покупка на някоя компания от бранша. Вече имаме предложение за сливане, посочи новият член на борда на директорите на интернет компанията Милко Георгиев. Тази година приходите от реклама в компанията ще отбележат ръст от 100%, отбеляза още Георгиев.

"Слънчо" ще излезе на фондовата борса
в. Дневник

Производителят на детски и зърнени храни "Слънчо" АД - Свищов, възнамерява да придобие публичен статут и да предложи свои акции за търговия на Българската фондова борса. Това става ясно от съобщение на компанията за свикване на извънредно общо събрание, публикувано в Държавен вестник. Планира се листването да стане чрез вторично публично предлагане. Предстои акционерите да упълномощят съвета на директорите да предприеме всички необходими стъпки по изготвяне на проспект и неговото внасяне в Комисията за финансов надзор.

Първоначално за търговия ще бъдат предложени около 5% от акциите, предимно собственост на служителите, каза за "Дневник" Виктор Михайлов, изпълнителен директор на компанията и собственик на близо 20% от капитала. "Целта ни е да направим компанията публична, така че всеки заинтересуван да се запознае с нейното финансово състояние. След това, но не по-рано от 6 месеца след листването е възможно да предприемем и увеличение на капитала през борсата", поясни Михайлов.

Новите ветеринарни пунктове вече се нуждаят от ремонт
в. Сега

Два от общо осемте нови, открити в края на миналата година гранични ветеринарни пунктове вече имат нужда от спешен ремонт. Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) в момента избира фирми, които да възстановят изпълнения с дупки асфалт на дезинфекционните площадки на пунктовете в Калотина и Гюешево, научи "Сега". Довършване на изграждането на тези пунктове бе една от първите задачи на новото правителство през 2005 г., защото липсата им щеше да доведе до предпазна клауза в земеделието.

Продават гари на пъпа на София
в. Стандарт

Гари за милиони левове обяви за продан железницата. Ще се търсят купувачи за супер атрактивни терени на пъпа на София и още няколко големи градa. Твърде вероятно е те да станат собственост на инвеститори, които да издигнат върху парцелите небостъргачи. Компанията "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) очаква над 130 млн. лева приходи от продажбата на столичните жп станции "Сердика" и "Пионер", "Товарна гара" - Пловдив, и още десетина други имота. Тръжните процедури за тях вече текат или ще бъдат обявени в най-скоро време. Най-много средства - над 110 млн. лв., се чакат от двата най-атрактивни имота на НКЖИ - гарите "Сердика" и "Пионер". Те са част от вече закритата oколовръстна жп линия на София, строена преди 70 години.

България запазва дела си в Бургас-Александруполис
в. Новинар

България няма да продава своя дял от петролопровода "Бургас-Александруполис", предаде Ройтерс. В проекта страната ни участва с 24,5%, какъвто е делът и на Гърция, останалите 50% са на руски компании. България обмисляше да продаде акциите си на американския петролен гигант "Шеврон" и на държавната киргизстанска енергийна компания "КазМунайГаз".

Няма да намалим своя дял в тръбопровода, но заедно с другите компании, участващи в проекта, ще търсим начин да гарантираме доставките на петрол, като "Шеврон" и "КазМунайГаз" са включени в разговорите, заяви изпълнителният директор на "Булгаргаз Холдинг" Любомир Денчев.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още