IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В четвъртък инвеститорите ще наддават за 735 179 права на КТИ Съединение

Акции от увеличението ще могат да се записват до 26 септември включително

12:33 | 11.09.07 г.
В четвъртък инвеститорите ще наддават за 735 179 права на КТИ Съединение
На 13 септември (четвъртък) ще се проведе аукционът за продажбата на неизползваните права от увеличението на капитала на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД, съобщи БФБ-София.

На аукциона ще бъдат предложени 735 179 права, срещу които не са записани акции. Минималната цена на открития аукцион ще може да бъде следена в реално време на адрес www.investor.bg/auction.php, включително и в последните минути на търга, когато се въвеждат основните оферти "купува".

Увеличението от 2 млн. лв. на 3 млн. лв. бе гласувано от акционерите на дружеството в началото на март. За записване ще бъдат предложени 1 млн. нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Съотношението между правата и новите акции е 1/0,5.

Акции от увеличението ще могат да се записват до 26 септември включително.

В проспекта за увеличението на капитала на холдинга бе посочено, че публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности. Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на емитента чрез закупуване на акции на БФБ-София.

Днес акциите на КТИ Съединение добавиха 3,72% до 2,23 лв., като по позицията бяха прехвърлени 40 акции.

Свързани компании:

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още