IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 6 септември

10:08 | 06.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 6 септември
Строим ВЕЦ-ове в Таджикистан

в. Стандарт

Български фирми могат да се включат в строителството на малки ВЕЦ-ове в Таджикистан. Страната е богата на водни ресурси и сега изгражда няколко такива нови съоръжения. Това стана ясно след срещата на вицепремиера Ивайло Калфин с президента на Таджикистан Емомали Рахмон. Двете държави ще подготвят спогодби за избягване на двойното данъчно облагане и за насърчаване на инвестициите. До края на годината България ще изпрати свой акредитиран посланик в Душанбе, обеща още Калфин. Таджикистан проявява интерес за сътрудничество с България в борбата с трафика на наркотици в охраната на границата. 

Верига "Зора" влезе в брюкселската преса

в. Новинар

Българска частна фирма за домакински електроуреди постига изключителен успех. Под това заглавие списание "Брюкселска преса" (Brussels Pres) представя родната търговска верига "Зора" и я определя като една от водещите фирми в страната.

"Зора" е семейна компания, основана през 1991 г., и е сред първите български фирми вносителки на домашни електроуреди, пише в изданието. Компанията очаква ръст с около 25-35 на сто през 2007 г., като за 2006 г. обемът на продажбите й е над 60 млн. евро.


София строи 12 надлеза за пешеходци

в. Сега

12 надлеза за пешеходци ще бъдат построени в София, съобщи зам.-кметът по строителството Велизар Стоилов. Те ще бъдат на места, където заради пешеходни пътеки се получават задръствания и където масово се пресича на забранени зони. Вчера беше открито първото съоръжение на бул. "Александър Малинов" в кв. "Младост 1". Изграждането му струва на общината 408 хил. лв.
Надлези ще има на Околовръстното шосе, на бул. "Цариградско шосе" при хотел "Плиска" и на бул. "България". Второ съоръжение ще бъде построено и на бул. "Александър Малинов".
 


Млечна война в Добруджа

в. Стандарт

Война за качествено мляко започна в Добрич. Наши и румънски изкупвачи се надцакват, за да получат повече от качествената суровина. Според шефа на местния млечен борд Ангел Йонов пратеници на големи мандри от цялата страна са тръгнали на лов за бялата течност. Румънски представители пък били готови да дадат по десетина стотинки отгоре срещу литър качествена продукция, коментираха млекопроизводители от региона. В момента официалната цена, на която се изкупува литър мляко, е 50 - 55 ст. Фермерите обаче настояват тя да е поне 60-70 ст., за да компенсира скъпите фуражи. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още