IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриха обществена поръчка за три центъра на електронното правителство

Поръчката е за регионални центрове в София, Сливен и Варна

15:03 | 05.09.07 г.
Откриха обществена поръчка за три центъра на електронното правителство
Днес министърът на държавната администрация и административната реформа подписа заповедта за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво и предоставяне на публични услуги”, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Срокът за подаване на документи за участие в процедурата е 22 октомври 2007 г.

Поръчката включва разработката и внедряването на услуги в електронен вид, осигуряване на интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво чрез изграждане и експлоатационно осигуряване на три териториални центъра на електронното правителство - в София, Сливен и Варна.

Предназначението на центровете е да осигури интегрирана технологична инфраструктурна рамка за реализация на електронните услуги на централните и на териториалните органи на изпълнителната власт на базата на Единен портал за достъп до електронни административни услуги (ЕПДЕАУ) и Единна среда за обмен на документи.

Изпълнението на проекта е предвидено в рамките на три години, като ще се реализира на три етапа. Първият етап включва изграждането на технологичната инфраструктура на взаимосвързаните мрежови опорни точки на териториалните центрове на електронното правителството, развитие на електронни услуги съгласно описанието в техническото задание за конкретната обособена позиция и пълното изпълнение на специфичните задачи, дефинирани в същата точка.

Вторият етап включва осигуряване на необходимата структурна надеждност на системата; развитие на електронни услуги съгласно описанието в техническото задание за конкретната обособена позиция; методическа експертна дейност; експлоатационно осигуряване на опорните точки и поддръжка на постигната функционалност на предишен етап.

Третият етап включва развитие на електронни услуги съгласно описанието в Техническото задание за конкретната обособена позиция; методическа експертна дейност за конкретната обособена позиция; експлоатационно осигуряване на опорните точки и поддръжка на постигната функционалност на предишен етап.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 28.08.22 г.
Най-четени новини
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още