IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДФ Земеделие увеличи субсидиите за производителите на краве мляко

По действащата целева субсидия за произведено и продадено качествено краве, биволско, овче и козе мляко до момента земеделските производители получаваха за произведено и продадено краве мляко субсидия в размер на 0,05 лв./литър и 0,07 лв. за биволско, овч

14:01 | 05.09.07 г.
ДФ Земеделие увеличи субсидиите за производителите на краве мляко
Размерът на субсидията за качествено краве мляко да се увеличи с 0,03 лв./литър за периода юли - август, реши на заседанието си вчера Управителният съвет на ДФ „Земеделие”, съобщиха от фонда.

По действащата целева субсидия за произведено и продадено качествено мляко до момента земеделските производители получаваха за краве мляко субсидия в размер на 0,05 лв./литър и 0,07 лв. за биволско, овче и козе мляко.

Производителите представят изискуемите документи за подпомагане по целевата линия на всеки два месеца в срок до 20-то число на следващия месец, като за месец юли и месец август този срок е до 20 септември 2007 г.

Увеличението изравнява норматива за видовете мляко и цели стимулиране производството на качествена суровина за млечните продукти и намаление на разходите на млекопреработвателните предприятия, уточняват от фонда. Безвъзмездната помощ е насочена пряко към фермерите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още