IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспект на Хелт енд уелнес за 15 млн. евро

Хелт енд Уелнес АДСИЦ емитира облигации с цел закупуване на имоти

14:24 | 04.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
КФН потвърди проспект на Хелт енд уелнес за 15 млн. евро

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на издадена от Хелт енд уелнес АДСИЦ емисия облигации в размер на 15 млн. евро, разпределени в 15 000 обикновени, обезпечени облигации с право на предсрочно погасяване, с номинална стойност 1 000 евро всяка.

Облигациите са с фиксирана лихва в размер на 7,75% годишно, шестмесечен период на равни по размер лихвени плащания. Срокът на облигационния заем е 30 месеца, датата на емитиране – 15 май 2007 г., а падежът е на 15 май 2009 г.

Целта на първичното предлагане на емисията облигации е осигуряване на ресурс за секюритизация на недвижими имоти, а именно доплащане на покупната цена на два имота в курортния комплекс Св.Св. Константин и Елена, гр. Варна.

Основният капитал на дружеството, в размер на 975 хил. лв., е разпределен в 97 500 обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции, всяка с номинална стойност 10 лв. Книжата на Хелт енд уелнес се търгуват на БФБ-София от 28 февруари тази година.

От началото на седмицата с книжата на дружеството няма сделки, като към момента има въведена оферта на цена 10,00 лв. „купува“, а оферти за продажба липсват.

Свързани компании:

Хелт енд уелнес АДСИЦ(4H8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още