IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 8 хил. пътници са преминали през пристанище Свищов през лятото

От тях 3 886 пътника са преминали през пристанището чрез новата пътническа линия по дестинацията порт Свищов - порт Зимнич

09:45 | 04.09.07 г.
Над 8 хил. пътници са преминали през пристанище Свищов през лятото
Общо 8 263 преминавания на пътници е регистрирало Международно пристанище Свищов за летните месеци юни, юли и август 2007 г., съобщиха от община Свищов.

От тях 3 886 пътника са преминали през пристанището чрез новата пътническа линия по дестинацията порт Свищов - порт Зимнич.

Международните круизни кораби, акостирали на брега на Свищов за периода, са 40. От тях през Свищов са преминали 4 377 пътника.

От началото на годината до края на май на пристанището са акостирали 17 международни пасажерски кораба с общо 1 966 пътника.

Само за първия уикенд на юни с пускането на новата пътническа линия с кораб между Свищов и Зимнич пристанище Свищов е регистрирало 718 преминавания на пасажери между двата бряга. Новата линия стартира на 1 юни и засега е само през петък, събота и неделя в 9 ч. и в 18 ч. от Свищов и в 10 ч. и в 19 ч. от Зимнич.

Интересът към дунавския град е предимно от румънски граждани, уточняват от общината. За българските туристи пристанището предлага обедни круизи до Дунавските острови всяка събота и неделя.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още